Rollatorer

Er du eller en af dine nærmeste gangbesværet kan en rollator være den perfekte løsning for at bevare mobilitet og uafhængighed. Og det behøver ikke at være dyrt!

Mange tror, at en god rollator er forbeholdt dem med en tyk tegnebog, men det behøver ikke at være tilfældet. Der findes et bredt udvalg af rollatorer til rimelige priser, og kigger du efter en økonomisk løsning, så overvej en brugt rollator, som kan være et godt alternativ til en helt ny rollator. Mange brugte rollatorer er stadig i god stand og kan købes til en brøkdel af prisen på en ny.

Uanset om du vælger en brugt rollator, en billig rollator eller en letvægtsrollator, er det vigtigt at finde en model, der passer til dine behov og ønsker. Så gå ikke på kompromis med din mobilitet - udforsk dine muligheder og find den rollator, der bedst passer til dig.

 

At vælge den rette rollator;

Er en vigtig beslutning, der kræver overvejelse og research og før du fortsætter købsprocessen, er det en god idé at tænke over, hvad du har brug for fra din rollator.

Skal rollatoren udelukkende anvendes ude, er det værd at overveje de omgivelser rollatoren skal køre i, er underlaget jævnt og glat eller er det mere ujævne underlag, du har behov for at færdes i fx skov, strand eller ujævne grusveje.

Eller har du særlige behov fx for ekstra stabilitet pga. af dårlig balance, en bestemt type håndgreb eller er det mere plads til indkøb, du har brug for.

 

Her får du en kort guide over de 3 hyppigste typer rollatorer

Udendørsrollator

Er en rollator med store luftfyldte hjul, der er ideel til terrængående forhold som hullede grusveje eller brostensbelagte gader. Disse modeller er mest velegnede til udendørs brug, og de er som regel tungere end standardrollatorer.

I denne gruppe af rollatorer hører også de specielle rollatorer til indkøb, kaldet shopper-rollatorer, som har en stor lukket taske foran. De har typisk et sæde og fungerer som almindelige rollatorer blot med mere opbevaringsplads.

Standardrollator

Den mest almindelige type rollator er standardrollatoren, som kan anvendes både inde-og udendørs, og kan købes i alle prislag.

De helt billige rollatorer kan købes både online og i flere byggemarkeder, hvorimod de dyre kvalitetsrollatorer nemmest købes i en af de mange seniorwebshops.

Rejser du meget, eller ønsker du en rollator med lav vægt og let design, vil en letvægts rollator fremstillet i kulfiber nok være ideel, da den er nem at transportere og vejer mindre end de traditionelle modeller.

Indendørsrollator

Indendørsrollatorer har typisk en bakke og kan fungere som en slags bakkebord, hvor du kan transportere kaffen, avisen, stikkertøjet og lign. fra rum til rum. Indendørsrollatorer er smalle med små hjul og i det hele taget tilpasset indendørs brug. Én af fordelene ved at have en rollator udelukkende til indendørs brug er, at den ikke kommer ind udefra med beskidte hjul.

 

Læs mere om valg af rollator her

Når det kommer til tilbehør til rollatorer, er der et bredt udvalg at vælge imellem, som inkluderer rygbøjler, kurve, bakker, stokkeholdere, flaskeholdere, kopholdere, lygter og tasker til rejsebrug og beskyttelse af rollatoren.

 

Hvad koster en rollator?

Prisen på rollatorer varierer betydeligt afhængigt af model og kvalitet. De billigste modeller kan findes til omkring 600-700 kr, mens mere avancerede modeller fremstillet i kulfiber kan koste mellem 3500-4500 kr eller mere.

Det billigste alternativ er at købe en brugt rollator på rehaps.dk