Rollatorer

En rollator er et meget anvendt hjælpemiddel og den findes i mange former, farver og til mange forskellige behov.

Det kan være vanskeligt at vælge type og model af rollator, når man står overfor at skulle købe én selv.

Ét godt råd fra rehaps er, at du bruger lidt tid på at overveje, hvilke behov rollatoren skal kunne løse samt hvilke krav du stiller til en rollator.

 

De ting du kan overveje er fx:

 • Hvordan skal rollatoren anvendes:

 

  • Skal rollatoren udelukkende bruges indendørs, kan du med fordel vælge en indendørs rollator. De er designet til nemt at kunne manøvreres rundt indendørs, og som oftest har de en bakke øverst, som gør det nemt at transportere ting rundt i hjemmet.

 

  • Skal rollatoren udelukkende anvendes udendørs, har du mulighed for at vælge bredt og finde den model, der passer bedst til de omgivelser, du bevæger dig rundt i.

 

  • Er det en rollator, der skal anvendes både indendørs og udendørs, kan du stadig vælge bredt. Men du skal være opmærksom på ikke at vælge en model, der er større end den nemt kan manøvreres rundt indendørs.

 

 • Hvilken type hjul/dæk skal der være på rollatoren? Det er specielt, hvis du har brug for en rollator, der lettere kan køre på et ujævnt underlag som grusveje, brosten, skovstier og lign., at du skal være opmærksom på rollatorens hjul/dæk. Der findes rollatorer, som er mere robuste med store gummihjul, som gør det nemmere og mere sikkert at færdes i ujævnt terræn.

 

 • Hvor meget plads har du behov for til indkøb? Stort set alle rollatorer har en kurv eller taske til indkøb, men nogle rollatorer har ekstra meget opbevaringsplads til indkøb og lign. De går under forskellige navne, hvor shopper eller indkøbsvogn oftest indgår.

 

 • Hvilket materiale? Materialet, rollatoren er fremstillet i, er det afgørende for, hvor tung rollatoren er. Kulfiber og aluminium giver de letteste rollatorer. Vægten på rollatoren har betydning, hvis du fx ofte skal løfte rollatoren ind i bilen – men vægten kan også have en betydning for din fornemmelse af tryghed. En tung rollator giver en bedre fornemmelse af tryghed, hvis fx din balance er meget dårlig.

 

 • Hvor meget vil du betale for en rollator? Inden for rollatorer er det som med så meget andet, at pris og kvalitet hænger sammen. Rollatorer i den dyre ende er for det første oftest dem, der har den laveste vægt, men er også dem, hvor du kan vælge farve og tilbehør.

På rehaps kan du købe en brugt rollator og få mere kvalitet for pengene!