Cykler og klapvogne

Cykler med 2, 3 og 4 hjul findes i mange varianter og til mange behov og det samme gælder for cykler til flere personer. Duocykler, parcykler, sofacykler og tandemcykler er blot nogle af de typer af cykler, der findes til ældre og handicappede.

Trehjulet cykel til én person

En trehjulet cykel er til dig, der har problemer med balancen eller hvis du har nedsat kraft og cykler meget langsomt, så det er for usikkert at køre på en tohjulet cykel.

De trehjulede cykler findes i to varianter – med to hjul foran og et bag eller omvendt med et hjul foran og to bagved. 

2 hjul foran

Trehjulede cykler med to hjul foran, opfører sig meget lig en tohjulet cykel, og du kan let overskue hvor bred cyklen er - om der er plads til cyklens bredde et givet sted fx gennem smalle passager og porte. Denne type af trehjulet cykel er meget stabil, men cyklen kræver en del plads, når du skal dreje/svinge om hjørner med den.

2 hjul bagved

De trehjulede cykler med et hjul foran og to hjul bagved er lidt sværere at lære at manøvrere med, da man skal lære, hvor meget cyklen fylder - dvs. hvor meget plads kræver de 2 bagerste hjul. Det er lidt sværere at overskue hvor bred cyklen er, når man ikke kan se de to bagerste hjule. Derudover kan denne type af trehjulet cykel være lidt mere besværlige at trække med, da det er svært at komme tæt på cykel pga. af de to bagerste hjul.

 

Trehjulede cykler der er hånddrevne, smarte små modeller af trehjulede cykler til børn med særlige behov og mange andre spændende cykler sælges brugt på rehaps, se udvalget her

Trehjulede sportscykler er racercykler, hvor du ligger halvvejs ned i et sæde med ryglæn. De trehjulede racercykler kan du finde både som hånddrevne og som foddrevne. Fordelen ved den halvliggende stilling er, at du belaster armene mindre og du kan overføre flere kræfter til benene ved at stemme imod ryglænet.

Trehjulede cykler med elmotor også kaldet hjælpemotor er en god idé, hvis du har få kræfter eller dårlig kondition, og en hjælpemotor kan også være en god idé, hvis du bare ønsker et ekstra skub på turen. En cykel med hjælpemotor betyder ofte, at du kan komme længere omkring.

 

Cykler til flere personer

  • Duocykel
  • Parcykel
  • Dobbelt cykel
  • Parallelcykler
  • Sofacykel

er blot nogle af de betegnelser, du kan støde på, når du søger efter en cykel til flere personer. 

På rehaps kan du trygt købe og sælge en brugt duocykel, en brugt tandem eller måske du har en brugt trehjulet cykel, der skal videre til en ny bruger – rehaps er stedet, der formidler kontakt til nye brugere til brugte hjælpemidler Opret en annonce   

 

Tandemcykler og parcykler med 2, 3 og 4. hjul 

To- og trehjulede tandemcykler som hjælpemiddel giver gode muligheder for brugere, der ikke kan cykle på egen hånd.

Side-by-side cykler, parallelcykler eller parcykler til 2, 3 eller flere personer - også kaldet sofacykler kan købes med hjælpemotor, dvs. en elmotor der hjælper jer på vej og gør det muligt for selv brugere med få kræfter, at komme afsted på en cykeltur. 

Cykel til kørestol eller kørestol med cykel begge dele er tilgængelige på markedet og med lidt held kan du finde en brugt model her på rehaps.

 

Kan jeg få tilskud til handicapcykel?

Handicapcykler hører til i gruppen af forbrugsgode, som du kan søge om tilskud til, hvis du har et varigt fysisk eller psykisk handicap eller funktionsnedsættelse.

De forbrugsgoder kommunen kan yde støtte, skal i væsentlig grad afhjælpe dig i dit daglige liv, eller være nødvendigt for at du kan passe dit arbejde. Læse mere på borger.dk

 

Find en brugt klapvogn eller jogger på rehaps.

Klapvogne til større børn med særlige behov er klapvogne til børn med et fysisk handicap, som findes i flere størrelser og forskellige designs. 

Klapvogne ligner typisk ikke et hjælpemiddel men blot en klapvogn med ekstraudstyr. De fleste klapvogne til større børn er multijusterbare og kan tilpasses det enkelte barn. 

Jogger til større børn og jogger til handicappede børn med kropsstøtte og mange indstillingsmuligheder - kan være et godt alternativ til en kørestol, når turen går til skov, strand eller andre steder med lidt vanskeligere terræn. 

Jogger eller løbevogn som de også kaldes, er også tilgængelige til voksne med fysiske handicaps.

 

I en grøn verden handler det i bund og grund om rotation – og bæredygtighed er også at sælge sine brugte hjælpemidler.