El-scootere

En el-scooter er til dig, der gerne vil have friheden og muligheden for at komme omkring, men ikke har mulighed for at benytte cykel eller bil. 

El-scooter, handicapscooter, seniorscooter, ældrescooter navnene er mange, men den mest gænge betegnelse er el-scooter.

El-scootere, kan du købe som trehjulede eller som firehjulede modeller, og de kan opdeles i følgende 3 kategorier:

 • El-scooter til indendørs brug
 • El-scooter der kan anvendes inde og ude
 • El-scooter til udendørs brug

 

El-scooter primært til indendørs brug

El-scootere der primært er til indendørs brug, er ofte ganske små og med små hjul og de har et mere enkelt sæde. De små indendørs el-scootere er nemme at manøvrere med indendørs, da de ikke fylder meget og nogle modeller er sammenklappelige eller kan skilles ad i flere dele, så de nemt kan tages med på tur til butikscentre, på rejser og lign.

Se alle brugte 3 og 4 hjulede el-scootere til salg på rehaps klik her: https://rehaps.dk/c/mobilitet-og-forflytning/el-scootere/3-og-4-hjulede-el-scootere

 

El-scooter til inde og ude

All round modellerne indenfor el-scootere kan anvendes både indendørs og udendørs og de har en størrelse, så de er komfortable at færdes på udendørs, men er ikke større, end de kan manøvreres rundt indendørs i supermarkeder og lign.

 

El-scooter der er terrængående

Du kan køb en ekstra stor og stærk el-scooter, hvis du har behov for en model, der er terrængående, så du kan køre i skov, på strand og lign. De store el-scootere med ekstra kraft egner sig godt til aktiviteter ude i naturen som jagt, golf etc.

Hvis du skal købe en stor el-scooter, skal du være opmærksom på, at de fylder fysisk mere end all round el-scooterne og de kan derfor være vanskelige at manøvrere rundt med indendørs fx i supermarkeder og lign. 

 

El-scooter til 2 personer

Der findes el-scootere som er dobbelte, dvs. 2 personer kan sidde ved siden af hinanden. En dobbelt el-scootere giver mulighed for at tage en ægtefælle, en mor, en far eller lign. med på en hyggelig tur ud i naturen. 

 

Skal du vælge 3 eller 4 hjul?

Når du står overfor valget, om din el-scooter skal have tre eller firehjul, kan du overveje følgende:

 • En firehjulet el-scooter er mere retningsstabil på lange lige strækninger og ligeledes er den mere stabil ved ind-og udstigning - end den trehjulede variant.

 

 • Den trehjulede el-scooter er nemmere at manøvrere rundt med på smalle og snævre steder og det kræver færre kræfter i armene at dreje en el-scooter med tre hjul. Den trehjulede el-scooter har mere plads fortil, så du kan sidde med et ben på hver side af forhjulet – og om nødvendigt kan du strække dine ben.

 

Kabinescooter

En kabinescooter, som må køres uden kørekort er i princippet en 3 eller 4 hjulet el-scooter med kabine på.

Udbuddet af kabinescootere, der må køres uden kørekort, er de seneste år steget, og du kan finde kabinescootere i mange forskellige designs og med et varierende udstyrsniveau. 

Kabinescooterens helt store fordel er, at du kan sidde beskyttet mod vind og vejr - til gengæld er den ikke egnet til at manøvrere rundt med indendørs i butikker.

Nogle modeller af kabinescootere er indrette til 2 personer, så der udover føreren, kan være en bagsædepassager med, som fx kan være hunden.

Se udvalget af brugte kabinescootere på rehaps her:   https://rehaps.dk/c/mobilitet-og-forflytning/el-scootere/kabinescootere              

 

Tilbehør til el-scooter

Der findes et væld af forskelligt udstyr til el-scootere alt fra lækre køretæpper og regnslag til diverse anordninger til at holde stokke, rollatorer og andet. Se fx efter følgende udstyr til din el-scooter:

 • Regnslag
 • Beklædning
 • Kurve, tasker og bagagebokse
 • Anhængere
 • Stokkeholder
 • Rollatorholder
 • Iltflaskeholder

 

Brugte el-scootere og brugte kabinescootere

Udvalget af brugte el-scootere er stort og mange forhandlere af scooterne sælger udover nye el-scootere også brugte. 

Ved at købe en brugt el-scooter kan du få mere for pengene, bedre kvalitet og mere udstyr. Mange el-scooterejere kører i begrænset omfang på deres el-scooter – og derfor har mange af de brugte el-scootere og brugte kabinescootere mange gode kilometer i sig efter én eller to ejere.

På rehaps kan du køb og sælge brugte el-scootere og kabinescootere – vi kalder det nye brugere til brugte hjælpemidler.

Se udvalget af brugte el-scootere eller opret din annonce på rehaps her: https://rehaps.dk/