El-scootere

En el-scooter er til dig, der gerne vil have friheden og muligheden for at komme omkring, men ikke har mulighed for at benytte cykel eller bil. 

El-scooter, handicapscooter, seniorscooter, ældrescooter navnene er mange, men den mest gænge betegnelse er el-scooter.

El-scootere, kan du købe som trehjulede eller som firehjulede modeller, og de kan opdeles i følgende 3 kategorier:

 • El-scooter til indendørs brug
 • El-scooter der kan anvendes inde og ude
 • El-scooter til udendørs brug

 

El-scooter - primært til indendørs brug

El-scootere der primært er til indendørs brug, er ofte ganske små og med små hjul og de har et mere enkelt sæde. De små indendørs el-scootere er nemme at manøvrere med indendørs, da de ikke fylder meget og nogle modeller er sammenklappelige eller kan skilles ad i flere dele, så de nemt kan tages med på tur til butikscentre, på rejser og lign.

Se alle brugte 3 og 4 hjulede el-scootere til salg på rehaps klik her

El-scooter - til inde og udendørs brug

All round modellerne indenfor el-scootere kan anvendes både indendørs og udendørs og de har en størrelse, så de er komfortable at færdes på udendørs, men er ikke større, end de kan manøvreres rundt indendørs i supermarkeder og lign.

El-scooter - terrængående

Du kan køb en ekstra stor og stærk el-scooter, hvis du har behov for en model, der er terrængående, så du kan køre i skov, på strand og lign. De store el-scootere med ekstra kraft egner sig godt til aktiviteter ude i naturen som jagt, golf etc.

Hvis du skal købe en stor el-scooter, skal du være opmærksom på, at de fylder fysisk mere end all round el-scooterne og de kan derfor være vanskelige at manøvrere rundt med indendørs fx i supermarkeder og lign. 

El-scooter - 2 personers

Der findes el-scootere som er dobbelte, dvs. 2 personer kan sidde ved siden af hinanden. En dobbelt el-scootere giver mulighed for at tage en ægtefælle, en mor, en far eller lign. med på en hyggelig tur ud i naturen. 

 

Skal jeg vælge en el scooter med 3 eller 4 hjul?

Når du står overfor valget, om din el-scooter skal have tre eller firehjul, kan du overveje følgende:

 • En firehjulet el-scooter er mere retningsstabil på lange lige strækninger og ligeledes er den mere stabil ved ind-og udstigning - end den trehjulede variant.

 

 • Den trehjulede el-scooter er nemmere at manøvrere rundt med på smalle og snævre steder og det kræver færre kræfter i armene at dreje en el-scooter med tre hjul. Den trehjulede el-scooter har mere plads fortil, så du kan sidde med et ben på hver side af forhjulet – og om nødvendigt kan du strække dine ben.

 

Kan jeg få tilskud til en el scooter fra kommunen?

Du kan ansøge din kommunen om tilskud til el scooter.  Typisk ydes der 50% i skud til køb af el scooter, men der er et maksimumbeløb på tilskuddet - sædvanligvis 10-12.000 kr.

Får du tilskud af kommunen til køb af el scooter, skal du være opmærksom på, at du selv skal stå for service og reparation herunder også udskiftning af batteri.

 

Sådan søger du om en el-scooter.

Du skal gå ind på hjemmesiden borger.dk og sende en ansøgning digitalt til din kommune. Kommunen vil herefter vurdere din ansøgning og give dig en tilbagemelding på om du er berettiget til hel, delvis eller ingen bevilling. Find ansøgningsskema her

 

Kabinescooter

En kabinescooter, som må køres uden kørekort er i princippet en 3 eller 4 hjulet el-scooter med kabine på.

Udbuddet af kabinescootere, der må køres uden kørekort, er de seneste år steget, og du kan finde kabinescootere i mange forskellige designs og med et varierende udstyrsniveau. 

Kabinescooterens helt store fordel er, at du kan sidde beskyttet mod vind og vejr - til gengæld er den ikke egnet til at manøvrere rundt med indendørs i butikker.

Nogle modeller af kabinescootere er indrette til 2 personer, så der udover føreren, kan være en bagsædepassager med, som fx kan være hunden.

 

Brugte el-scootere og brugte kabinescootere

Udvalget af brugte el-scootere er stort og mange forhandlere af scooterne sælger udover nye el-scootere også brugte. 

Ved at købe en brugt el-scooter kan du få mere for pengene, bedre kvalitet og mere udstyr. Mange el-scooterejere kører i begrænset omfang på deres el-scooter – og derfor har mange af de brugte el-scootere og brugte kabinescootere mange gode kilometer i sig efter én eller to ejere.

På rehaps kan du køb og sælge brugte el-scootere og kabinescootere – vi kalder det nye brugere til brugte hjælpemidler. Opret din annonce på rehaps her

 

Tilbehør til el-scooter

Der findes et væld af forskelligt udstyr til el-scootere alt fra lækre køretæpper og regnslag til diverse anordninger til at holde stokke, rollatorer og andet. Se fx efter følgende udstyr til din el-scooter:

 • Regnslag
 • Beklædning
 • Kurve, tasker og bagagebokse
 • Anhængere
 • Stokkeholder
 • Rollatorholder
 • Iltflaskeholder