Puder som hjælpemiddel er overvejende de puder der støtter, aflaster, forebygger, skaber tryghed og dem der giver komfort. Listen over puder er lang og du kan læse mere om de forskellige typer puder 

Puderne herunder er inddelt efter, hvilken kropsdel de støtter og aflaster:

  • Siddepuder
  • Nakkepuder
  • Rygpuder og lændepuder
  • Knæpuder
  • Kropspuder og bodypuder

 

Siddepuder 

Siddepuder findes i mange former og med forskellige egenskaber, nogle puder er specielt fremstillet til børn andre til brug i kørestole osv. 

Siddepuders egenskaber ligger fortrinsvis i det materiale puden er fremstillet i - altså fyldmaterialet under betrækket. En siddepude kan have egenskaber som trykaflastende, som typisk er puder fremstillet i materialer som memory-skum, puder med gel eller med luft.

De mere avancerede trykaflastende puder til behandling af tryksår, er puder som bevilliges af din kommune.

Siddepuder med trykaflastende egenskaber giver god siddekomfort, trykaflastende materialer fordeler trykket over en større flade. 

Men også andre typer af siddepuder kan give stor siddekomfort, og uanset om det er en pude til kørestolen, bilen eller køkkenstolen, skal den vælges du fra dine behov. 

Betrækket på siddepuder er heller ikke uvæsentligt - specielt ikke, hvis du skal sidde på puden i længere tid ad gangen. Du kan støde på betræk, der er strækbare, der er svedtransporterende eller som er vandtætte – igen skal du lade dine behov bestemme.

 

Nakkepuder 

Puder til støtte af nakken og hovedet finder du i forskellige former fx som åbne ringe og u-formede puder enten i et fast materiale eller i et blødere formbart materiale.

Hvis du er på udkig efter en hovedpude, kan du se udvalget af hovedpuder på rehaps her

 

Ryg- og lændepuder

Rygpuder og lændepuder - er puder der placeres bag ryggen og i lænden til støtte og aflastning. Skråpuden kan også være et godt valg af pude til at aflaste ryggen som hjælper dig til en god siddestilling.

Lændepuder, rygpuder og skråpuder kan anvendes i bilen, i lænestolen, i sofaen eller du kan bruge dem i din kontorstol. 

 

Kropspuder

Kropspuder og bodypuder er store puder - så store at de i en og samme pude kan give støtte til både nakke, ryg, mave og ben. 

Kropspuder kan bruges i sengen, på gulvet eller i sofaen - og de kan anvendes som støttepude, krammepude, ammepude og faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for anvendelsen.

De største af kropspuderne kan efter endt amning foldes til en dejlig og tryg stol til baby.

Kropspuderne eller bodypuder, som de også kaldes, findes i forskellige kvaliteter og i forskellige størrelser.    

Se kropspuder til salg på rehaps

 

Halebenspuder

Er du plaget af halebenssmerter, smerter fra hæmorider eller har du brug for aflastning efter en fødsel, er halebenspuder, donutpuder og sidderinge - alle puder, der kan aflaste dit haleben. 

Halebenspuder er siddepuder med hul i midten, som derved aflaster dit haleben. Halebenspuder er som regel fremstillet i et trykaflastende materiale. 

 

Knæpuder

Knæpuder er puder, der er specielt udformet til at passe ind imellem knæene, når du sidder eller ligger.

En knæpude giver i liggende stilling en god støtte og aflastning af lænden, udover at den selvfølgelige forebygger at dine knæ støder sammen så de ligger ubekvemt mod hinanden.

I siddende stilling er knæpuden god til at sikre, at et ben med nedsat kraft ikke støder uhensigtsmæssigt tungt mod det andet ben, fx når du sidder i en kørestol.

 

Graviditetspuder

Graviditetspuder er puder, der støtter og aflaster og du kan med fordel vælge en kropspude til graviditetspude, da størrelsen på kropspuderne giver rig mulighed for støtte af såvel mave som ryg og hofter.

Lejringspuder dvs. puder, der er fremstillet til at støtte og skabe stabilitet, er også velegnet som graviditetspuder. Vælg en pude med fyld, der ikke falder sammen, fx micorperler/krøyerkugle

 

Nye brugere til brugte hjælpemidler er rehaps’ motto - og vi formidler kontakten. Køb og salg af nye og brugte hjælpemidler på rehaps.dk opret en annonce

 

Støttepuder og lejringspuder

Lejringspuder er puder, som er fremstillet til at støtte og skabe stabilitet. Puderne kan have mange forskellige udformninger og faconer og fyldet i puderne kan variere.

Puder med små microperler kan være nemme at anvende til lejring, da de nemt kan komme helt tæt på kroppen og dermed fylde tomrummet ud, så der opnås stabilitet til fx et barn, der skal ligge på siden.

 

Oppustelige puder 

Oppustelige puder til nakken, til lænden eller til at sidde på - er alle nemme at have med sig fx på rejser, og du kan uden større besvær øge komforten i såvel flysæde som i bil- og bus-sædet.