Rygpuder og siddepuder

Det er altid vigtigt at sidde godt, og en siddepude kan du dels benytte til at få en bedre holdning, når du sidder og dels til at fordele trykket, så du ikke bliver øm i bagdelen. Uanset om du sidder og arbejder, læser, spiser eller bare hviler, kan en siddepude i form af eksempelvis en ergonomisk pude eller en skrå pude gøre en verden til forskel for din krop.

Siddepuder

Formålet med at anskaffe sig en siddepude kan være mange, og det handler i bund og grund om at finde den type af pude, der aflaster, støtter eller bare giver den ønskede komfort.

Har du behov for trykaflastning, dvs. en pude der fordeler trykket, så du ikke bliver øm bagi af at sidde i længere tid, om det så er i bilen, sofa eller kørestolen, er det puder med trykaflastende egenskaber, du skal kigge efter.

Trykaflastende egenskaber finder du i siddepuder, der er fremstillet i viskoelastisk skum eller ’memory-skum’, som det også kaldes. Et kendt produkt af denne type siddepuder er TEMPUR puderne, som netop er fremstillet i memory-skum som er skumtypen, der former sig efter kroppen.

Oppustelige siddepuder og i det hele taget siddepuder med luft, virker også trykaflastende og fordeler trykket godt og aflaster sædeknoglerne.

Ergonomiske siddepuder er et vidt begreb og dækker over mange typer af siddepuder. Overordnet kan man sige, at en ergonomisk siddepude, hjælper til en bedre og mere korrekt siddestilling samt giver øget siddekomfort.

Siddepuder i specialfacon såsom skrå siddepuder, arthrodesepuder og ringpuder/siddepuder med hul i midten er gode til aflastning og komfort, hvis du enten er hofteopereret eller døjer med smerter i halebenet.

Sansestimulerende siddepuder finder du her: https://rehaps.dk/c/behandling-og-traening/vaegtdyner-og-sansestimulering

 

Ryg- og lændepuder

Har du ondt i ryg og lænd eller bliver du træt i ryggen af at sidde ned i længere tid, kan en rygpude eller en lændepude måske være et godt hjælpemiddel at kigge efter.

Vælger du en ryg- eller lændepude i memory-skum og evt. med ergonomisk udformning, får du en pude, der former sig efter kroppen og kan være med til at nedsætte smerter og træthed ikke kun i ryg og lænd men også i nakken.

Rygpude og lændepude dækker over samme type af puder, som kan anvendes såvel på kontorstolen som i kørestolen, eller måske det er ved længere tids bilkørsel, du har behov for en god lændepude.

Oppustelige lændepuder er smarte, idet du kan have den med i tasken og blot puste den op, når der opstår behov for støtte og aflastning.

 

På rehaps finder du ikke kun brugte hjælpemidler, du finder også udgåede modeller og overskudsvarer. Tjek rehaps.dk før du køber nyt.