Udlejning af hjælpemidler

Det er oplagt at leje et hjælpemiddel, hvis der blot er behov for det i en weekend eller en i ferie. Men det kan også være en god løsning at leje, når behovet er af lidt længere varighed.

Det kan være et hjælpemiddel, der har egenskaber, som du har behov for i en periode efter en operation eller længere tids sengeleje fx en plejeseng, der kan hæve og sænke i højden eller en ”talerstol”, der gør det trygt og sikkert at komme op og gå.

 

Køb eller lej en kørestol?

Der er mange situationer, hvor det er ganske fornuftigt at leje en kørestol fremfor at købe en.

Hvor længe skal man leje, før det bedre kan betale sig at eje, er nok et spørgsmål, mange stiller sig selv, inden de kaster sig ud i at leje. For prisen er næsten altid en faktor, men det handler også om kvalitet og miljø.

Er du villig til at gå på kompromis med kvalitet og komfort, findes der billige kørestole til salg, men det kan være en dårlig miljømæssig beslutning – medmindre du køber brugt.

 

Udlejning af hjælpemidler på rehaps

Alle kan leje og udleje hjælpemidler på rehaps.

Har du som privatperson et hjælpemiddel stående, som du ikke bruger ret ofte, kan du udleje det i dets stillestående perioder.

Er udlejning en forretning for dig, kan du stadig udleje gennem rehaps.

 

Kan man leje hjælpemidler hos kommunen?

I nogle kommuner kan man låne sig frem og i andre kan man leje hjælpemidlerne.

Du kan kontakte hjælpemiddeldepotet i din kommune og forhøre dig om mulighederne.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg lejer et hjælpemiddel?

Der er et par ting, som er værd at være opmærksom på, når du vil leje et hjælpemiddel.

Det første er prisen, hvad er inkluderet og hvad er ikke inkluderet. De fleste der udlejer hjælpemidler tillægger et gebyr for rengøring og håndtering. Prisen på gebyret varierer og kan synes højt, hvis man blot skal leje for en weekend.

Prisen på udlejningsannoncerne på rehaps.dk kan være opgivet med dagspris, uge eller månedspris. Derfor kan det for nogle annoncer se dyrt ud ved første øjekast, men det er blot fordi prisen er opgivet som månedsleje. På annoncerne kan du læse, hvilken lejeperiode prisen dækker over, og ligeledes kan du læse, om gebyr for håndtering og rengøring er inkluderet eller tillægges den oplyste pris.

 

Afhentning og aflevering af hjælpemidlet er aldrig inkluderet i lejeprisen.

Er det en kørestol, du skal leje, kan du selv stå for afhentning og aflevering. Men skal du leje en plejeseng, vil det som regel være nødvendigt at alliere sig med en fragtmand, der har en lukket kassebil med lift. Nogle udlejere tilbyder dog forsendelse mod betaling.

 

Dækker min indboforsikring det hjælpemiddel jeg har lejet?

De fleste indboforsikringer dækker ting, som du lejer, nøjagtigt som var det dine egne ting.

Du kan læse i policen, hvad din indbosikring præcist dækker.