Kropspleje

Børster med lange skafter og børster med bøjede skafter, der gør, at du nemmere kan vaske dig på ryggen, benene osv. uden at skulle have hjælpe af andre. Børsterne med lange skafter og med bøjede skafter kan være til stor hjælp, hvis du har nedsat funktion i arme eller skuldre men også, hvis du har rygproblemer og har svært ved at bukke dig ned. 

Hjælpemidler til vask og bad 

Andre redskaber med lange skafter til brug ved vask af kroppen er forskellige typer af svampe med lange bøjelige skafter. Specielt udformerede svampe på skaft til vask af fødder og tæer med udskiftelige svampehoveder er også en mulighed for, at kunne klare den personlige pleje på egen hånd. Et andet praktisk hjælpemiddel til vask af fødderne er den sandalformede badebørste med sugekopper, en børste du også kan bruge til at massere fødderne med. 

Den automatiske vaskebørste til brusebadet er en elektrisk børste, der er monteret på en brusestang, hvor den kan køre op og ned i højden. Derudover kan børsten bevæge sig i forskellige vinkler, så den kan komme helt ind omkring din krop. Den automatiske børste er et fantastisk hjælpemiddel, hvis man har behov for hjælp til at vaske sig.

Til brug ved badning kan det være både praktisk og nødvendigt med en sæbedispenser, der kan betjenes nemt og uden brug af fingerkræfter, her er en berøringsfri sæbedispenser et godt bud.

 

Har du vanskeligt ved at nå rundt og vaske dig på kroppen, kan du også have udfordringer med at nå rundt med håndklædet efter badet. Et hjælpemiddel der kan hjælpe dig med at blive tørret uden brug af håndklæde, er en kropstørrer - også benævnt bodydryer.

Se om der en brugt bodydryer til salg på rehaps

 

Til at påsmøre creme kan du købe en såkaldt cremepåsmører også kaldet lotionpåfører. En cremepåsmører har samme funktion som badebørsterne og svampene med langt skaft: at du selv kan nå om på ryggen og ned på benene.

 

Pleje af negle til særlige behov

Til pleje af hænder og fødder findes der er en lang række af hjælpemidler, fx:

  • Negleklipper med lup
  • Negleklipper til én håndsbetjening med sugekop
  • Negleklipper med stort greb
  • Neglefile med sugekop
  • Neglebørster med sugekop

 

Hårpleje med hjælpemidler

Hjælpemidler til hårvask er fx en hårvasker på skaft. Den minder om de tidligere omtalte badebørster på skaft. En hårvasker på skaft gør, at du trods indskrænket bevægelighed i arme og skulde kan nå op og vaske dit hår.

Har du brug for hjælp til hårvask, kan en hårvaskebakke være en mulighed. Hårvaskebakken er også velegnet til brug ved vask af hår liggende i sengen.

Hårvaskestativer som vi kender dem fra frisørsaloner, er et godt hjælpemiddel til at få vasket hår siddende fx i kørestolen.

 

Hjælpemidler til ansigtspleje

Spejle med forstørrelse til brug ved pleje af ansigtet eller til brug ved barbering kan købes som vægthængte modeller eller mere fleksibelt som bordstående modeller, du kan flytte rundt alt efter hvor der er lys og behov for at benytte spejlet. Spejle med forstørrelse kan have forskellig forstørrelsesgrad, og du kan vælge et spejl med eller uden lys.

Køb og sælg spejle med forstørrelse på rehaps – klik her