Tøj og hovedbeklædning

Her i kategorien kan du købe og sælge tøj og beklædning med specielle egenskaber samt hjælpemidler til af-og påklædning.

Tøj med specielle egnskaber spænder bredt og er eksempelvis:

  • Strømper
  • Undertøj
  • Badetøj
  • Bukser
  • Handsker

 

Strømper til særlige behov

Strømper kan have forskellige egenskaber og funktioner. Støttestrømper også kaldes kompressionsstrømper er stramme og elastiske, og anvendes når der er behov for hjælp til blodcirkulationen i benene. Støttestrømper anvendes bl.a. ved sygdom, graviditet og til forebyggelse ved længere tids stillesiddende stilling som lange bilture, bus- og flyrejser.

Kompressionsstrømper bruges også ved sportsudøvelse og i visse arbejdssituationer fx ved længere tids stående arbejde.

Støttestrømper kan købes i forskellige længder, forskellige farver, som støttestrømper uden tå og som støttestrømpebukser.

Diabetesstrømper er strømper uden syninger og med løs elastik, så de ikke forårsager tryk – nogle modeller af diabetesstrømper er fremstillet i materialer, der har antibakteriel virkning.

Skridsikre strømper er strømper med en belægning under foden, som hjælper til at du ikke glider på glatte gulve.

 

Undertøj til særlige behov

Undertøj til børn og undertøj voksne kan være fremstillet til at afhjælpe problemer med fx inkontinens, eksem, eller behov for ekstra varme.

Et andet krav til undertøj kan være, at det skal forhindre, at man ’skiller på midten’ eller at afklædning vanskeliggøres, bodystockings kan her være løsningen - og de kan købes i mange varianter.

Badetøj til inkontinens har ikke nød at se anderledes ud end andet badetøj. Du kan vælge imellem forskellige muligheder – fx:

  • Badetøj med indsyet inderlag med lækage-barriere og en tætsluttende kant.
  • Badetøj med plads til ble.
  • Tætsluttende badetøj i neopren.
     

BH’er kan være besværlige at få af og på, men med frontlukning eller velcrolukning er det nemmere at kunne klare det selv.

 

Bukser til særlige behov

Bukser med elastik i taljen er til dig, der har svært ved at lukke knap og lynlås. Bukser med gennemgående lynlåse, giver nem adgang til bleskifte og busker med højt bagstykke til kørestolsbrugere, er mere behagelige at sidde i og sikrer at bluse og bukser kan nå sammen. Dette er blot nogle af de varianter, der findes indenfor behovstilpassede bukser.

 

Handsker

Handsker der er behovstilpasset kan være handsker til gigt, inderhandsker til eksem, kompressionshandsker til hævede og ømme hænder og fingre, joystick handske, batteriopvarmede handsker etc.

 

Holdningskorrigerende tøj

Holdningskorrigerende tøj er en ny type beklædning, der er kommet på markedet over de seneste år.

Du kan købe holdningskorrigerende trøjer, T-shirt og veste men også holdningskorrigerende Bh’er er en mulighed.

Det holdningskorrigerende tøj er stramtsiddende og elastisk og det virker ved, at du bliver gjort bevidst om din kropsholdning. Og det holdningskorrigerende tøj kan derved være med til at lindre smerter i nakke, skuldre og ryg, som er opstået som følge af f.eks. dårlig kropsholdning.

Hjælpemidler til af-og påklædning er pinde og bøjler med forskellige kroge, der kan være med til at trække, skubbe og hive i det beklædningsstykke du skal have af eller på.

Strømpepåtager

og strømpeaftager er to nyttige hjælpemidler, hvis du er bruger af støttestrømper – af den stramme slags. 

En strømpepåtager kan også bruges til at tage almindelige strømper på med og kan være en god hjælp, hvis du af en eller anden årsag har svært ved at nå ned til dine fødder eller har svært ved at løfte benene.

Strømpepåtager til strømpebukser findes også.