Fødderne er hele kroppens fundament og har stor betydning for hvordan du kan bevæge dig omkring.

Fodtøj til sarte fødder

Fødderne er hele kroppens fundament og har stor betydning for hvordan du kan bevæge dig omkring.

Årsagerne til at man har brug for hjælp til fødderne, kan være mange og hjælpen kan være bløde og fleksible sko og støvler. 

Lidelser som gigt og diabetes er kendt for at give sarte og følsomme fødder, men også skader på fødderne eller problemer som ligtorn og hælsporer, kan give midlertidigt eller varigt behov for sko eller indlæg, der er specielt skånsomme for fødderne.

Betegnelsen ortopædisk fodtøj dækker over såvel fabriksfremstillet, der ikke er individuelt tilpasset, til de håndsyede sko, der er tilpasset til netop dit behov - og så er der grader derimellem med semi- ortopædisk fodtøj.

Sko til følsomme fødder kan have egenskaber som:

  • God støddæmpning
  • Stor fleksibilitet/bøjelige
  • Brede – over forfoden
  • Smidigt materiale udvendigt
  • Svedtransporterende materiale indvendigt
  • Ingen indvendige syninger

Har du behov for ortopædisk fodtøj, skal du søge din kommunen om tilskud. Læs mere på Borger.dk

 

Tilbehør til fodtøj

Fodindlæg kan som det ortopædiske fodtøj være specialdesignet til netop din fod eller du kan købe et fabriksfremstillet fodindlæg, hvis du ønsker mere komfort i dine sko.

Sko og støvler med glatte såler fx. skindsåler kan være årsag til, at du glider på visse typer gulvbelægninger. Det kan du forebygge ved at købe skridsikre overtræk eller selvklæbende gummisåler med antiskrid til dine sko. 

Til vinterens isbelagte gader og stræder er pigsko et effektivt tilbehør, der nemt kan sættes på vinterstøvlerne.

Snørebånd kan i den almindelig udgave volde problemer fx hvis du ikke kan nå ned til fødderne eller har svært ved at binde snørebånd - her kan spiralsnørebånd være løsningen.

 

Hjælp til at få sko af og på

En støvleknægt kan være til stor hjælp når sko og støvler, skal af - og når de skal på, er det et skohorn du skal have fat i. 

Skohorn kan købes i forskellige længder men også i forskellige udformninger, fx et fleksibelt skohorn med snor og bøjle, som ikke fylder og nemt kan være med i tasken.