lifte til trapper

Har du behov for en lift til et niveaufrit hjem? 

Det vil det være afgørende for dit valg af trappelift, om du skal transporteres op og ned ad trappen siddende i en kørestol, eller om du har mobilitet til, at kunne sætte dig på en stolelift.

Har du behov for at blive liftet op og ned ad trappen siddende i en kørestol eller siddende i et andet hjælpemiddel er det en lift med platform, du skal kigge efter. En platformslift kan anvendes såvel indendørs som udendørs og de findes til trapper med lige løb og til trapper med sving.

Stolelift

En stolelifte også kaldet en trappelift er en motoriseret stol, der kører på en skinne fastgjort til trappen. En trappelift er til dig, hvor trapperne er blevet en udfordring at komme op og ned ad uden hjælp.

Med en stolelift kan du komme op og ned ad trappen uden besvær og du kan få ting som vasketøj, indkøb og andet fragtet fra en etage til en anden. 

Stolelifte kan du købe til ligeløbstrapper og til kurvede trapper og du kan som med platformsliften få stolelifte til indendørs trapper og til udendørs.

Hvad koster en trappelift og kan det betale sig at købe en brugt trappelift?

Svarene på ovenstående afhænger af, om trappen der skal monteres en lift på, har et lige eller et kurvet forløb.

Er det en ligeløbstrappe, kan man som oftest købe både skinne og tilhørende stol brugt uden problemer. Oven i den pris du betaler for liften (skinne+stol) kan der evt. være en udgift til at få den monteret.

Det er en anden snak, hvis trappen har et kruvet forløb, da det kræver en skinne, som er tilpasset den enkelte trappes forløb.

I nogle tilfælde kan en brugt skinne tilpasses, men ofte må der tilkøbes en ny skinne. Heldigvis er det ikke skinnen til en trappelift, der er den dyreste, det er stolen. Det betyder at det stadig, er en god forretning at købe en brug stol til en trappelift og så blot tilkøbe en ny skinne via den forhandler, der forhandler det givne mærke af trappelifte.

Det fremgår på stolen, hvilket producent eller forhandler den kommer fra fx Stigus, Stannah, BC lift, CAMA eller noget helt femte. Der findes en hel del stolelift-mærker på det danske marked.

 

Trappemaskine

Trappemaskine også kaldet trappetjener eller trappekravler kan anvendes såvel indendørs som udendørs.

Trappemaskiner findes i forskellige udformninger – det kan være som en vogn, der kan transportere en bruger siddende i kørestol op og ned ad trappen eller det kan være som en stol med form som en sækkevogn, hvor kun personen transporteres.

Mange trappemaskiner er sammenklappelige og nemme at have med i bilens bagagerum.

Se trappemaskine i funktion her