lifte til trapper

Har du behov for en lift til et niveaufrit hjem? 

Det vil det være afgørende for dit valg af trappelift, om du skal transporteres op og ned ad trappen siddende i en kørestol, eller om du har mobilitet til, at kunne sætte dig på en stolelift.

Har du behov for at blive liftet op og ned ad trappen siddende i en kørestol eller siddende i et andet hjælpemiddel er det en lift med platform, du skal kigge efter. En platformslift kan anvendes såvel indendørs som udendørs og de findes til trapper med lige løb og til trapper med sving.

 

En stolelifte også kaldet en trappelift er en motoriseret stol, der kører på en skinne fastgjort til trappen. En trappelift er til dig, hvor trapperne er blevet en udfordring at komme op og ned ad uden hjælp.

Med en stolelift kan du komme op og ned ad trappen uden besvær og du kan få ting som vasketøj, indkøb og andet fragtet fra en etage til en anden. 

Stolelifte kan du købe til ligeløbstrapper og til kurvede trapper og du kan som med platformsliften få stolelifte til indendørs trapper og til udendørs.

En trappelift er nem at få installeret og har du en ligeløbstrappe, kan man som oftest købe en brugt skinne og få installeret. Har du en trappe med sving, kræver det til gengæld tilpasning eller køb af ny skinne. Kontakt leverandøren af det fabrikat stolelifte du kigger på for råd om skinne og montering. Stoledelen kan med stor fordel købes brugt.

 

Trappekravler også kaldet trappetjener eller trappemaskine kan anvendes såvel indendørs som udendørs.

Trappemaskiner findes i forskellige udformninger – det kan være som en vogn, der kan transportere en bruger siddende i kørestol op og ned ad trappen eller det kan være som en stol med form som en sækkevogn, hvor kun personen transporteres.

Mange trappemaskiner er sammenklappelige og nemme at have med i bilens bagagerum.