Vask og bad

Hjælpemidler til badeværelset som kan bruges i forbindelse med badning. Om det er i badekar, brusebad eller siddende foran vasken er mulighederne mange. I denne kategori finder du det, man kan kalde interiørtingene, som tilføres badeværelset for at gøre det funktionelt og sikkert.

 

Bademåtter

Ikke alle bademåtter er et hjælpemiddel men de bademåtter, der forebygger at du glider eller falder i badet eller på badeværelsesgulvet, er de bademåtter, der nævnes her.

Når du skal vælge en skridsikker bademåtte, kan det være en bademåtte med sugekopper på bagsiden. En skridsikker bademåtte med sugekopper anvendes ofte i badekarret men en stor skridsikker bademåtte med sugekopper er også ganske fortrinlige at have liggende i brusebadet.

En skridsikker bademåtte er ikke nødvendigvis med sugekopper. Der findes sjove designs af skridsikre bademåtter fx udformet som småsten, som kan lægges foran vasken etc.

Et alternativ til en skridsikker bademåtte er en skridsikker belægning. Du kan købe forskellige faconer af skridsikre dimser til at fastgøre på gulvet der, hvor der er behov for skridsikring fx som striber, fodspor m.fl.

Brusestol og badestol

Betegnelsen badestol dækker over et bredt udvalg af forskellige typer af stole, der kan bruges i badeværelset til badning og brusning.

De mindste og mest simple badestole er badetaburetter, som findes i mange udformninger og designs.

Har du behov for en badestol med armlæn eller en badestol med ryglæn, kan du vælge en badebænk eller badestol, som mere har udformning som en stol.

Køb altid en badestol med højdeindstillelige ben så du kan tilpasse stolen til din højde. Badestole kan købes i sammenklappelige modeller, så de nemt kan stilles væk eller nemt tages med på tur.

Badekar og hjælpemidler til badekar

Badebræt eller badekarsbræt som egentlig er et ord der bedre beskriver, hvad der er tale om. Et badebræt er et bræt, som lægges på tværs af badekar og som danner et tværgående sæde. Bredden på et badekarsbræt kan som regel tilpasses badekarrets bredde.

Et badesæde eller et badekarssæde fungerer som badebrættet, det sættes på tværs af badekarret og standard passer til de fleste badekar. Badesæder har ofte et ryglæn og mange modeller har drejefunktion. Badesæder har en større siddeflade end et badebræt.

Badeskamler er små skamler med sugekopper under benene, der kan sættes fast i bunden af badekarret. Ligeledes kan du også købe badekarssæder med sugekopper som siddeskaller, dvs formstøbte sæder til at sætte fast i enden at badekarret. Til børn er dette en god løsning til at sikre, at de ikke glider ned under vandet.

Du kan købe fritstående badekar med en udformning, der giver nemmere afgang via en åbning/låge i siden. Kan du selv klare badet, bliver det ikke nemmere end med et siddebadekar med låge.

Har du brug for hjælp til badet, er et fritstående badekar med hæve-sænke funktion det ideelle at vælge.

Bruselejer er en blanding mellem et badekar og et leje til brusning. Bruselejer kan enten være fritstående eller vægthængte, og de er højdejusterbare, så det er nemt for en hjælper at assistere.

Puslebord eller pusleleje er som bruselejet enten fritstående eller vægthængt men til forskel fra bruselejet er puslelejet et polstret leje til personlig pleje og påklædning.

Håndvaske

Der findes forskellige typer af vaske, der kan være til stor hjælp i badeværelset.

En vask med integreret greb sparer dig dels for at sætte løse greb op ved vasken, men den helt store gevinst er, at du altid har noget at holde i, når du står ved vasken – og hænger du håndklædet i et af grebne, har du det altid lige ved hånden.

En hæve/sænke vask, er en vask der kan justeres i højden. Har du jævnligt behov for at indstille vasken i højden, skal du vælge en elektrisk model, og ellers kan en manuel hæve/sænke vask være et billigere alternativ.

En svingbar vask er endnu et smart alternativ til den almindelige håndvask. Den svingbare vask kan som navnet siger svinge. Den kan svinge ud fra væggen, hvilket betyder at du som kørestolsbruger har nemt adgang til vasken.

 

På rehaps finder du brugte hjælpemidler fra både private og forhandlere af hjælpemidler.