Toiletbesøg

Er der et sted, hvor man gerne vil kunne klare sig selv og være alene, er det ved toiletbesøg. Men nogle gange skal der lidt ekstra til, for at det kan lade sig gøre.

Rehaps er hjælpemiddelportalen, hvor både private og virksomheder kan købe og sælge brugte hjælpemidler.

Toiletsæde

Toiletsæde eller toiletbræt som det også kaldes, kan du købe med forskellige egenskaber, der gør det mere velegnet til dine behov end det helt almindelige toiletsæde.

Er du meget tynd, eller har du smerter, findes der flere forskellige typer af bløde toiletsæder. Et blødt toiletsæde er typisk fremstillet i et skummateriale, der giver stor komfort, og så kan de købes i forskellige tykkelser.

Til børn der har behov for ekstra støtte på toilettet, findes der forskellige toiletindsatser og nogle af modellerne har hoftesele.

Toiletsædets udformning kan have en betydning for, hvor nemt eller svært det er at forflytte sig fra kørestol til toilettet. De anatomisk udformede toiletsæder er velegnede til sideværts forflytning.

Specielle toiletsæder til høje og overvægtige personer med ekstra bred siddeflade eller kurvede sæder, der giver mere støtte og bedre stabilitet. Mulighederne er mange for at optimere toiletbesøget.

Hjælpegreb til toiletpapir har mange kaldenavne, alt fra numsetørre til toiletgreb men fælles for dem er, at de gør det muligt at klare toiletbesøg uden hjælp fra andre. Du kan købe sammenklappelige modeller med tilhørende etui, som nemt kan tages med i tasken.

En sidste ting der skal nævnes her i kapitlet om toiletsæder er en stænkskærm, som løser problemet med, at mænd kan have tendens til at tisse fremad og ikke ned i toilettet. Stænkskærme findes i forskellige udformninger, men alle er nemme at montere forrest på toiletbrættet.

Toiletstøtte

Toiletstøtter og toiletarmlæn er til dig, der har behov for støtte og hjælp til at rejse og sætte dig på toilettet.

Starter vi med toiletarmlæn, kan armlænene være monteret sammen med toiletbrættet, direkte på toilettet eller de kan være som et flytbart gulvstående stativ, der stilles hen over toilettet.

Toiletstøtter kan også være flytbare, men som oftest er de fastmonteret i væggen alternativt i gulvet. De fastmonterede toiletstøtter er næsten altid opklappelige, så de kan klappes op og ikke fylder i rummet, når de ikke anvendes.

Toiletforhøjer

Har du behov for at dit toilet bliver forhøjet, kan du vælge imellem de løse toiletforhøjere eller de fastmonterede toiletforhøjere.

De løse toiletforhøjere kan anvendes direkte på toilettet uden at fjerne det eksisterende toiletsæde, og de kræver ingen form for fastgørelse.

Har du et vægthængt toilet, skal du være opmærksom på, at ikke alle toiletforhøjere passer til vægthængte toiletter.

Har du behov for en toiletforhøjer til rejsebrug, er det en af de løse modeller uden befæstelse du skal vælge.

Toiletforhøjere køber du i den højde, du har behov for at hæve siddehøjen på toilettet for at gøre det nemmere at rejse og sætte sig fx 6, 10 eller 14 cm.

En fastmonteret toiletforhøjer fastgøres til toiletkummen, og det eksisterende toiletsæde fjernes. Fordelen ved de fastmonterede toiletforhøjere er, at du kan vælge en model, som samtidig har stabile armlæn.

Toiletstol

Der kan være mange årsager til at anvende en toiletstol men ofte anvendes de, når der er behov for mere støtte end toilettet umiddelbart kan yde, eller når en person forflyttes fra fx seng til toiletstol med lift for derefter at blive kørt ud til toilettet.

En toiletstol kan være udformet forskelligt og dække forskellige behov. En toiletstol med hjul gør, at du nemt kan blive transporteret fra et andet rum og ud til toilettet.

Er du kørestolsbruger, kan en toiletstol med drivhjul være en god løsning, eller har du behov for tage toiletstolen med i sommerhuset eller andet, kan en sammenklappelig toiletstol være det helt rigtige valg.