Støttegreb og toiletstøtter

Badeværelset er ofte det sted i huset, hvor livet som senior kræver ekstra foranstaltninger fx til at forebygge fald eller til at give støtte og hjælp til at rejse og sætte sig.

Støttegreb til badeværelset kan være fornuftigt at tænke ind, hvis det kniber med at holde balancen, når håret skal vaskes, eller når du rækker ud efter sæbe og shampoo.

Der findes et stort udvalg af støtte- og håndgreb til montering i badeværelset. De er som regel fremstillet i hård plast, forkromet stål eller lakeret stål.

Ud fra dine behov og rummets muligheder skal du vælge længde og facon på støttegrebet; skal det være lige, t-formet eller vinklet?

Grebets overflade kan være forskellig, nogle håndgreb har riftlet eller nopret overflade, hvilket kan give et bedre greb.

Støttegreb og håndgreb kan enten fastmonteres til væggen med skruer, eller du kan købe forskellige varianter med sugekopper. Håndgreb med sugekopper kan sættes op på glatte flader, og de er skånsomme for fliser og fuger - og du undgår at bore huller i vårrumsmembranen.

Nogle af grebene med sugekopper har en indikator, som viser om grebet sidder forsvarligt fast. Håndgreb og støttegreb med sugekopper er meget fleksible, du kan nemt ændre placering af grebet og du kan tage det med dig på ferie.

Et alternativ til støttegreb er en støttestang, som er en fritstående stang, der kan placeres i rummet lige dér, hvor man har behovet for støtte og hjælp. En støttestang er en stang, der spændes op imellem gulv og loft helt uden brug af værktøj, dvs. den efterlader sig ikke huller i gulv og loft, når den fjernes igen.

Støttegreb til badekar, støttegreb tilpasset børn (små hænder), støttegreb som støtter armen i stedet for at tage fat med hånden eller hvad med baderumsinteriør med integreret greb fx håndklædeholder eller toiletrulleholder? Mulighederne er mange for at finde lige det håndgreb eller støttegreb, der opfylder ens behov.

Toiletstøtter er en anden type af støttegreb, som monteres ved toilettet for at give støtte og hjælp til at rejse og sætte sig på toilettet. Toiletstøtter fastmonteres i væggen bag toilettet eller gulvmodellerne som monteres direkte i gulvet. Toiletstøtter er som oftest opklappelige, så de ikke optager plads, når de ikke er i brug.

På rehaps kan du købe brugte og udgåede hjælpemidler til en billig pris - så tjek rehaps før du køber nyt.