Støttegreb og toiletstøtter

Badeværelset er ofte det sted i huset, hvor livet som senior kræver ekstra foranstaltninger til at forebygge fald, give støtte til balancen og hjælp til at rejse og sætte sig.

 

Håndgreb til badeværelset

Et lille greb på væggen kan faktisk gøre en verden til forskel ikke mindst når, det handler om sikkerhed.

Håndgreb og støttegreb i brusekabinen kan være fornuftigt at tænke ind, hvis det kniber med at holde balancen, når håret skal vaskes, eller når du rækker ud efter sæbe og shampoo. Men også når det kniber med at komme op fra badetaburetten eller toilettet.

Der findes et stort udvalg og mange design af støtte- og håndgreb til montering i badeværelset, og er sagtens en mulighed at finde greb, der integrerer sig godt med indretningen. Lige og vinklede greb findes i mange længder og materialer, vælg imellem plast, lakeret stål, forkromet osv.

De vinklede støttegreb kan være en fordel i brusekabinen, da de giver grebsmuligheder i både siddende og stående stilling. Til flere af de vinklede grebsløsninger er det muligt at tilkøbe bruseholder og sæbeholder, så støttegrebet kan udgøre det for brusestangen. Vær opmærksom på at et støttegreb monteres forsvarligt i væggen i modsætning til en brusestang, hvorfor det er yderst risikabelt at anvende brusestangen som støttegreb.

Overfladen på et håndgreb kan gøre det mere eller mindre skridsikkert, og nogle foretrækker et greb med riftlet eller nopret overflade for at få et bedre greb i våde omgivelser.

Støttegreb og håndgreb fastmonteres som oftest i væggen med skruer men til mere fleksibelt brug kan du vælge forskellige varianter med sugekopper.

Håndgreb med sugekopper kan sættes op på glatte flader, og de er skånsomme for fliser og fuger da du undgår at skulle bore huller for montering. Du kan som med de fastmonterede støttegreb vælge imellem forskellige længder, og så har nogle af modellerne en sikkerhedsindikator, der angiver, om de sidder godt nok fast.

Håndgrebene med sugekopper er meget fleksible, du kan nemt ændre placering af grebet og du kan tage det med dig på ferie.

 

Støttestang

Et alternativ til støttegreb er en støttestang, som er en fritstående stang, der kan placeres i rummet lige dér, hvor man har behovet for støtte og hjælp. En støttestang er en stang, der spændes op imellem gulv og loft helt uden brug af værktøj, dvs. den efterlader sig ikke huller i gulv og loft, når den fjernes igen.

 

Andre støttegreb

Støttegreb til badekar, støttegreb tilpasset børn (små hænder), støttegreb som støtter armen i stedet for at tage fat med hånden eller hvad med baderumsinteriør med integreret greb fx håndklædeholder eller toiletrulleholder? Mulighederne er mange for at finde lige det håndgreb eller støttegreb, der opfylder dine behov.

 

Støttegreb til udendørs brug

Støttegreb eller gelænder til udendørs brug er de samme, som dem der anvendes indendørs blot, skal du vælge et støttegreb i egnet materiale, og så skal det kunne fastmonteres.

En vægbøjle er et dybt håndtag/støttegreb som ofte anvendes, hvor der er et par trin op fx ved hoveddøren. 

 

Toiletstøtter

Toiletstøtter er en anden type af støttegreb, som monteres ved toilettet for at give støtte og hjælp til at rejse og sætte sig på toilettet. Toiletstøtter fastmonteres i væggen bag toilettet eller gulvmodellerne som monteres direkte i gulvet. Toiletstøtter er som oftest opklappelige, så de ikke optager plads, når de ikke er i brug.  Du finder også toiletstøtter under betegnelsen armstøtter til toilet.

På rehaps kan du købe brugte og udgåede hjælpemidler til en billig pris - så tjek rehaps før du køber nyt.