Toilet og bad

Her i kategorien kan du finde hjælpemidler, der øger sikkerheden i badeværelset. Men også hjælpemidler som gør det nemmere at tage bad og foretage toiletbesøg.

Du kan også finde smarte elektroniske velfærdsteknologier som kan hjælpe til ved badning og toilet besøg.

Tænk sikkerhed i badeværelset

Du kan forebygge fald i badeværelset ved at købe forskellige typer af hjælpemidler til at gribe fat i eller sidde på.

Nogle af de mest anvendte hjælpemidler i badeværelset er:

 • Badetaburet
 • Badebænk
 • Brusesæde
 • Håndgreb
 • Støttegreb
 • Toiletstøtter
 • toiletforhøjer
 • Skridsikker bademåtte

 

Gode råd til valg af badetaburet

Når du vælger en badetaburet, skal du først og fremmest være opmærksom på at badetaburetter med fire ben er de mest stabile.

Badetaburetter med højdeindstillelige benene, hvor højden kan indstilles i præcis højde til dig og dine behov - gør det nemmere og mere sikkert at rejse- og sætte sig på badetaburetten.

Hvad er den rigtige siddehøjde?

Siddehøjde - sædehøjde på badetaburetter, badebænke og brusesæder afhænger af brugerens behov. En god rettesnor er, at man sidder optimalt, når man sidder med vandrette lår og begge fødder er placeret fladt i gulvet. Det giver den bedste siddehøjde.

 

Badebænk

Vælger du at købe en badebænk i stedet for en badetaburet, får du en bredere siddeflade. Den bredere siddeflade giver dig en bedre siddende stabilitet.

Du kan også opnå stabilitet og komfort ved at købe en badebænk med armlæn. Visse modeller af badebænke har integreret armlæn, hvor andre badebænke har armlæn som tilkøbsmulighed. Badebænke kan udover armlæn monteres med ryglæn.

Er du i tvivl om, hvordan du vælger den rette model badebænk, kan du lade din siddende balance være rettesnoren. Har du en god siddende balance er en badebænk uden arm- og ryglæn sandsynligvis tilstrækkelig. Er din siddende balance mindre god eller ligefrem dårlig, vil en badebænk med både armlæn og rygstøtte være en god idé.

 

Badestole

Badestole til mere specifikke behov er fx de transportable badestole og de sammenklaplige modeller til rejsebrug.

Tjek udvalget af brugte stole til vask og bad her https://rehaps.dk/c/bolig-husholdning-hobby/toilet-og-bad/vask-og-bad

Viste du at på rehaps sælges et bredt udvalg af brugte hjælpemidler. Hjælpemidler som andre brugere har haft glæde af – eller i nogen tilfælde demo- og udgåede modeller af hjælpemidler som leverandører ikke kan sælge som nye.

 

Støttegreb

Ét støttegreb eller to i badeværelset kan være med til at nedsætte risikoen for fald, men også være den hjælpende hånd, når du skal rejse og sætte dig fx på badebænken eller toilettet.

Støttegreb kan du købe i forskellige længder, vinkler, farver og forskellige typer materiale

Har du behov for fleksible støttegreb, der kan flyttes rundt i huset eller tages med på ferie, er det støttegreb med sugekopper, du skal se efter.

 

Badekar og liggende pleje

De høje kanter på et badekar kan være en udfordring ved ind- og udstigning af karret. Med et støttegreb på væggen ved badekarret får du nemt hjælp og støtte til at komme op og i badekarret. Støttegreb findes også i varianter der monteres direkte på kanten af badekarret.

Bad og pleje i liggende stilling – kræver et bruseleje eller et pleje/pusleleje, der har en længde, der passer til brugeren. Bruse- og puslelejer kan være stationære lejer, der er fastmonteret på væggen og som kan klappes op, når de ikke er i brug. De kan også købes som fritstående lejer med hjul, der kan flyttes rundt i rummet.

 

Find hjælpemidler til toiletbesøg på rehaps

Hjælpemidler til toiletbesøg kan være et supplement til det eksisterende toilet, eller det kan være et

Hjælpemiddel, som erstatter det eksisterende toilet

 

Hjælpemidler til brug ved toiletbesøg kan udover toiletstøtter og toiletforhøjer være;

 • Toiletstole
 • Bækkenstole
 • Bidetsæde
 • Skylle tørre toiletter

 

Toiletstøtter

Toiletstøtter monteres på eller ved toilettet og hjælper dig til nemmere at kunne sætte og rejse dig fra toilettet.

Når du skal købe toiletstøtter, står valget imellem de fastmonterede toiletstøtter, som er fastgjort til væg eller gulv eller de løse modeller af toiletstøtter, der monteres direkte på toilettet.

De løse toiletstøtter er et godt valg, hvis dit behov for støtte er midlertidigt.

Har du et mere blivende behov, kan de fastmonterede toiletstøtter være et bedre valg, da de er mere robuste.

 

Et alternativ til toiletstøtter er at montere et håndgreb på væggen ved siden af toilettet, men ikke alle badeværelser er indrettet til at dette alternativ, er praktisk muligt. En anden mulighed er at anvende en supportstang, som er en lodret stang, der monteres mellem loft og gulv.

 

Toiletforhøjer

En toiletforhøjer er i sin enkelthed, et toiletsæde med ekstra højde.

Toiletforhøjere kan du købe i forskellige højder og du kan også her vælge imellem løse eller fastmonterede løsninger.

Har du et midlertidigt behov fx efter en hofteoperation, er det løse sæde en fin løsning, men har du derimod et mere vedvarende behov, får du en mere robust løsning med det fastmonterede sæde. En løs toiletforhøjer er fleksibel og kan nemt tages med til rejsebrug.

Toiletforhøjere kan du anvendes sammen med toiletstøtter, eller du kan vælge en toiletforhøjer med integreret armlæn.

 

Toiletstol og bækkenstol

Toiletstol eller bækkenstol, hvad er forskellen?

Toiletstol og bækkenstol er to betegnelser for det samme. Toiletstole og bækkenstole har som oftest et medfølgende bækken, så de enten bruges sammen med det almindelige toilet, hvor stolen køres/stilles over toilettet eller stolene erstatter toilettet - med bækkenet monteret under stolen.

Toiletstole og bækkenstole til børn er selvsagt mindre, og mange af dem har et stort tilbehørsprogram, så stolen kan tilpasses det enkelte barn.

 

Vil du købe velfærdsteknologi til badeværelset?

Der findes mange smarte elektrisk betjente løsninger til badeværelset, løsninger hvor et tryk på en knap er nok til at hjælpe dig op og ned af badekarret, af og på toilettet eller hvor du kan blive tørret efter badet - helt uden at røre et håndklæde.

Se også velværdsteknologi til bad her https://rehaps.dk/c/personlig-pleje-toj-sko/kropspleje/bad-og-hudpleje

En elektrisk badekarslift kan hjælpe dig ind og ud af badekarret. Et lift kan du også få af- og på toilettet med en elektrisk toiletlift eller en toiletsædeløfter og håndvasken kan du selv bestemme højden på med en elektrisk højdeindstilling håndvask.

 

Toilet med skylle tørrefunktion

Toiletter med skyl og tørring giver dig frihed til selv, at kunne klare toiletbesøget, men du kan også vælge et vaske tørretoilet for den luksus og velvære det giver.

Toiletter med skylle tørrefunktion virker ved at du i stedet for at bruge toiletpapir, bliver skyllet og efterfølgende tørret – helt automatisk.

Duschtoilet og bidetoilet er to andre benævnelser for denne type toilet. Toiletter med skylle tørrefunktion findes i mere eller mindre luksuriøse modeller med alt fra varme i sædet til lys og lyd. Toiletterne kan være væghængte eller gulvstående alt efter de installationer, du har i dit badeværelse.

 

Bidesæde til toilet

En billigere variant af et toilet med skylle tørrefunktion er bidetsædet. Her udskifter du blot dit eksisterende toiletsæde med et bidetsæde med skylle tørrefunktion.

Alle toiletter med vaske og tørrefunktion kræver, at der er adgang til vand og el i umiddelbar forbindelse med toilettet.

Hér et par gode råd om at vælge hjælpemiddel til badeværelset.

 • Vælg et hjælpemiddel der passer til dine behov. Har du et midlertidigt behov, skal hjælpemidlerne være nemme at installere og nemme af flytte igen – et eksempel kunne være støttegreb med sugekopper. Er dit behov af mere permanent karakter, er de fastmonterede hjælpemidler ofte mere robuste og mange af de fastmonterede hjælpemidler er opklappelige og kan klappes op/væk, når de ikke er i brug.
 • Bredden på bade- og toiletstole kan variere fra ganske smal til de noget bredere modeller. Det er vigtigt, at du vælger den bredde, der passer til din størrelse.
 • Ligeledes er det vigtigt at hjælpemidlet, kan bære din vægt. På de fleste hjælpemidler er angivet en max. brugervægt.

 

Nye brugere til brugte hjælpemidler er rehaps’ motto – vi er specialister i hjælpemidler og vi gør det enkelt og trygt at købe og sælge sine hjælpemidler brugt.

Vil du sælge et hjælpemiddel, kan du oprette din annoncer her https://rehaps.dk/