Aktivitets- og arbejdsstole

I denne kategori finder du stole, der i forskellige situationer kan være til støtte og hjælp. Støtte til en god og aktiv siddestilling eller en hjælp til at opretholde sit aktivitetsniveau.

 

Hvornår er en kontorstol ergonomiske?

En ergonomisk stol er en stol, der ikke fastlåser dig i en bestemt siddestilling men i stedet giver dig frihed til at variere din siddestilling. En ergonomisk rigtig kontorstol skal blandt andet have justeringsmuligheder samt muligheder for at give støtte. Det er også vigtigt for at få en god ergonomiske siddestilling, at den, der sidder på stolen, kender til god ergonomi. Stolen alene er nemlig ikke hele løsningen på en god siddestilling.

 

Hvordan opnår du en god ergonomisk siddestilling?

Svaret er ganske lige til lyt til din krop og skift jævnligt siddestilling ”den næste siddestilling er altid den bedste”, siger man populært. Derudover handler det om at komme op at stå ind i mellem.

Har du ikke et hæve sænkebord, kan du med fordel stille dig ved køkkenbordet, som har en god højde for stående arbejde. Samtidig kan du gøre det til en god vane at rejse dig op eller gå rundt, når du taler i telefon.

Nogle stoletyper kan være med til at stabilisere og træne dine rygmuskler. Det er forskellige typer af stå støttestole, som giver en mere aktiv siddestilling end de gængse kontorstole.

Hæver du din ståstøttestol op i en højde, så du kun lige kan nå gulvet med flad fod samt retter dig op, får du en ”S-formet” kurve i ryggen. En kurve/holdning i ryggen som er med til at mindske trykket på dine diskusskiver og som samtidig øger blodgennemstrømning.

 

Ergonomisk kontorstol uden ryglæn

En arbejdstaburet eller arbejdsstol uden ryglæn giver som ovenfor beskrevet god træning til ryg- og mavemuskler. Eksempelvis supporterer en sadelstole en god ergonomisk holdning, men også stole som en supportstol, en balancestol, en knæstol har denne effekt.

Der er stor forskel på, hvilke indstillingsmuligheder de forskellige stole har. Enkle modeller har 2-delt sæde, der giver mulighed for at justere sædebredden. Vippefunktion og/eller sædebevægelse -skal være et tilvalg, hvis du ønsker at øge mængden af muskelgrupper, der styrkes og trænes.

En ståstøttestol er et godt valg til arbejdsmiljøer, hvor arbejdshøjden varierer eller skifter mellem siddende og stående arbejde.

Aktiv stolene passer til alle miljøer – hjemme som arbejde. Se efter stole under betegnelser som;

 • Værkstedsstol
 • Klinikstol
 • Arbejdsstol med hjul
 • Værkstedsstol uden hjul

Eller under betegnelser som;

 • Balancestol
 • Sadelstol
 • Supportstol
 • Vippestol
 • Ståstøttestol
 • Knæstole
 • Swopper
 • Back App
 • Salli

 

Indret ergonomisk hjemmearbejdsplads 

Indretning af hjemmekontoret kan gøres rimeligt billigt, ved at købe inventar og hjælpemidler brugt. På rehaps kan du købe en ergonomisk kontorstol brugt men også andre hjælpemidler og udstyr til det ergonomiske hjemmekontor finder du på portalen.

TIPS - Søg på hæve sænkebord, luplampe, skråpuder osv. i søgeboksen øverst på siden, og du vil hurtigt se om der på portalen, er de hjælpemidler til salg, du søger til hjemmekontoret.

 

Arbejdsstolen som hjælpemiddel

Arbejdsstol er en betegnelse der anvendes for stole, som er udviklet til mennesker med særlige behov. Stole der er med til at sikre, at ens aktivitetsniveau og selvstændighed kan bevares.

Måske du kender til arbejdsstole men under betegnelsen Vela stole. Vela er en kendt dansk producent af arbejdsstole, som er de førende på området og sikkert af den årsag, lægger navn til produktgruppen.

I køkkenet kan en arbejdsstol aflaste for det meget stående arbejde men en arbejdsstol er også et genialt hjælpemiddel i forbindelse med mange andre hjemmelige aktiviteter.

På arbejdspladsen kan arbejdsstolen tillige være en god løsning, hvis du har et behov, som en almindelig kontorstol ikke kan honorere.

En arbejdsstol er ikke en bestemt stol, men mange forskellige varianter, hvor tilpasninger og udstyr kan være helt individuelt.

 

Prisen på en arbejdsstole afgøres bl.a. om stolen har elektrisk betjente indstillingsmuligheder. De billigste udgaver er de manuelt betjente stole.

Når du køber en brugt arbejdsstol, er det vigtigt at stolen efter køb indstilles, så den passer til dig.

 • Indstil ryglæn
 • Indstil sædehøjde og dybe
 • Indstil evt. skråstilling af sædet
 • Indstil evt. armlæn i højden og sikre fri adgang til det arbejde du skal udføre.

Har du behov for at gå stolen frem, skal du indstille højden, så du kan have begge fødder fladt i gulvet.

 

Du kan købe eller sælge din brugte Velastol på rehaps, vi er specialister i hjælpemidler og vi finder nye brugere til brugte hjælpemidler.