Legetøj til at styrke børns udvikling og færdigheder og legetøj til sansestimuation finder du her i kategorien sammen med hjælpemidler og redskaber til have-og hobbyarbejde.

Legetøj

Legetøj som hjælpemiddel - er det legetøj som bruges til børn med særlige behov. Det meste af legetøjet adskiller sig ikke fra andet legetøj, men er opdelt med fokus på hvilke sanser og færdigheder, det kan være med til at styrke og udvikle.

 

Legetøjet kan deles op i mange kategorier og til mange forskellige behov, herunder beskrives kun en brøkdel af al det legetøj, der kan bruges til træning og stimulering.

3 hovedgrupper kan fx være:

  • Legetøj til grovmotorik
  • Legetøj til finmotorik
  • Legetøj til sansestimulering

 

Grovmotorik: legetøj der styrker og træner de grovmotoriske færdigheder, er legetøj og legeredskaber, der træner de basale færdigheder som at kravle, hoppe, rulle, kaste, klatre osv. Grovmotorisk leg involverer de store muskelgrupper, og det kræver at barnet er fysisk aktivt i legen.

Legetøj til fysisk leg der træner og udvikler de grovmotoriske færdigheder, er fx puder og skumblokke som barnet kan tumle på, rør til at kravle igennem, bolde, sjippetov, redskaber man kan klatre op på og hoppe ned fra, redskaber man kan vippe på osv. Men også legetøj som gåvogne, cykler, gynger og trampoliner og mange andre redskaber til fysisk udfoldelse træner og styrker grovmotorikken.

 

Finmotorik: legetøj til at styrke og træne de små fine bevægelser er alle de former for legetøj, hvor barnet skal tilpasse sine bevægelse for at få ting til at ske, passe sammen osv.

Eksempler på legetøj til finmotorisk udvikling er: aktivitetskasser og aktivitetstæpper som findes i alverdens sjov og søde udformninger, puslespil, klodser og brikker der skal sættes sammen eller stables, fingerlabyrinter og meget andet.

Se udvalget af brugt legetøj på rehaps her: https://rehaps.dk/c/bolig-husholdning-hobby/leg-og-hobby/leg-og-spil

 

Sansestimulering: Legetøj der styrker en eller flere sanser samtidig, er fx legetøj der ser fint ud og kan afgive lyd ved en aktiv handling.

Legetøj til at stimulere den taktile sanse er legetøj med forskellige overflader og strukturer, kig efter sanse- og følekasser, sansebolde, plader/følesten til gulvet eller læringskasser - men også meget andet legetøj involverer følesansen.

 

Have

Haveredskaber med ergonomiske greb eller med haveredskaber med vinklet greb hjælper ligesom husholdningsredskaberne med ergonomiske eller vinklet greb – til at man lægger noget af belastning over på de store muskelgrupper og skåner de mindre led og muskler. 

Du kan købe haveredskaber med skafter tilpasset i længden, så du kan sidde fx i en kørestol eller på en køkkenstol og ordne havearbejdet.

Haveskamler findes med ben eller på hjul og du kan købe skamlerne i forskellige højder. 

Haveskamler gør det nemmere at luge i bedet, at plukke jordbær og lign. og det aflaster dine knæ og lænd at sidde på en haveskammel fremfor at bukke dig ned eller ligge på knæ.

Nogle modeller af haveskamler har to funktioner, at man kan sidde på dem og de vendes og bruges som knæpude. 

Find din haveskammel brugt på rehaps – klik her: https://rehaps.dk/c/bolig-husholdning-hobby/leg-og-hobby/have-og-hobby

 

Hobby

Hjælpemidler til hobby spænder vidt og afhænger helt af, hvilken hobby der er tale om.

Eksempler på hjælpemidler til hobby er fx sakse med bøjlegreb, hvor man ikke har nød at stikke fingrene ind i små greb men blot holder som saksen som på fx en bidetang og saksene åbner automatisk når grebet slækkes.

Luppe anvendes ofte til hobbyarbejde, fx syluppen og lupbriller, som giver mulighed for at have begge hænder fri til hobbyarbejdet.

Hjælpemidler der gør det muligt for svagtseende at dyrke diverse hobbies også spænder vidt – fra spillekort med stor skrift og farvekontrast til målebånd og vaterpas med tale.

 

 

 

 

 

Ingen produkter i denne kategori.
Leg og hobby

Der blev ikke fundet nogen produkter i den valgte kategori