Husholdning

Har du smerter eller nedsat kraft i fingre og håndled eller har du nedsat syn? 

Findes der et stort udbud af hjælpemidler, der kan være til hjælp med de huslige aktiviteter herunder hjælpemidler, der kan være med til at gøre indkøb og rengøring nemmere.

Hvilke hjælpemidler kan du finde i kategorien husholdning?

Til spisning og tilberedning af mad kan du se efter hjælpemidler som nedenstående:

 • Ergonomisk bestik fx knive og gafler med fortykket greb
 • Ergonomiske køkkenredskaber
 • Elektrisk bestik med sensorer
 • Letvægtsbestik
 • Spiserobot
 • Skærekasser og skærebrætter
 • Vippekedel
 • Grydeholder
 • Kogeindikator
 • Køkkenudstyr med tale
 • Sakse med forskellige tilpasninger

Ergonomisk bestik findes med forskellige typer af greb, og det handler om at finde lige det greb, der bedst passer til ens hånd – hårdt, blødt, fortykket osv.

Ergonomiske og fortykkede greb på stegegafler, paletknive, piskeris og på knive hjælper til at gøre det nemmere at holde fast på redskabet og med et godt ergonomisk greb, kan du overføre flere kræfter til redskabet og samtidig aflaste håndleddet.

Ergonomisk bestik og skæreknive med vinket greb giver en god håndstilling og aflaster leddene. Det ergonomiske bestik med vinket greb - kan med den rette vinkel gøre det nemmere og måske muligt for dig at føre bestikket op til munden uden at tabe maden undervejs.

Elektrisk bestik med sensorer er til dig, der ryster på hænderne. Sensorer der modvirker dine rystelser og stabiliserer bestikket i din hånd, gør at du uden rystelser, kan føre bestikket op til munden - uden at spilde.

 

Spiserobot

Spiserobotter hører til under det, der kaldes velfærdsteknologier, og de er de mest avancerede spiseredskaber på markedet. 

Spiserobotten monteres på et bord og ganske automatisk føres skeen eller gaflen op til din mund. Spiserobotten programmeres, så den passer til dit spisemønster og den hjælper dig til at spise selvstændigt. 

Vil du søge inspiration eller købe nye hjælpemidler til køkkenet, er Gloria Mundi Care et bud på en god side, du finder den her

 

Énhåndsbetjening

Køkkenredskaber der kan betjenes med én hånd, er oftest redskaber, der kan fastgøres og fastholde det, der skal skæres eller røres i.

En vippekedel – er en kedel, der sidder i et vippestativ, hvilket betyder, at du ikke behøver at løfte kedlen fra bordet for at hælde vand i fx en kop. Vippekedlen gør det nemt og sikkert at lave en kop te eller kaffe – uanset om du kun kan bruge den ene arm, ryster på hænderne eller har nedsat kraft i hænder og arme.

 

Hvor nemt vil du gøre rent?

Når det handler om at få hjælp til rengøring, er robotterne kommet i fokus.

 • Gulvvaskerobot
 • Robotstøvsuger
 • Robotstøvsuger med gulvvask
 • Robotvinduespudser

 

Hvilken robotstøvsuger skal du vælge? 

Rådet er at købe en robotstøvsuger, der passer til dit rengøringsbehov - vælg fx 

 • ekstra god sugeevne, hvis du har husdyr der fælder
 • HEPA-filter, hvis du er allergiker
 • Med sensorer til spærring

 

Har du trapper, er det ingen hindring for at anskaffe dig en robotstøvsuger. Sensorer sørger for, at robotstøvsugeren ikke kører ud over trappetrin og afsatser. 

Har du høje dørtrin i din bolig, betyder det at robotstøvsugeren, holder sig inden for rummet. Har du derimod ikke dørtrin eller meget lave dørtrin, kan det være nødvendigt at købe en robotstøvsuger, der kan fungere sammen med sensorstyrede spærringer. De sensorstyrerede spærringer gør, at du kan begrænse, hvor robotstøvsuger kører, fx hvis der er områder, du ikke ønsker at støvsugeren kommer.

Robotgulvvaskeren fungerer på mange måde som robotstøvsugeren, dog skal man inden køb, sikre sig at gulvvaskeren er velegnet til de gulvbelægninger, man har i sin bolig. 

Gulvvaskere kan anskaffes som selvstændige enheder eller i kombination med en robotstøvsuger.

Er du på udkig efter en billig robotstøvsuger, kan du købe en brugt robotstøvsuger på rehaps – se udvalget her

 

Vil du selv klare rengøringen, er en spandevogn nyttig. Du får vand og klud op i en god arbejdshøjde så slipper for at bukke dig. 

Lange skafter og teleskopstænger på koste og børster gør det nemmere at nå op i højderne og du slipper for buk og stræk - og vigtigst du har ikke behov for at benytte trappestige eller taburet for at nå spindelvæv i loftet. 

Affaldsspande med sensorer, hvor lågene åbner sig automatisk når hånden nærmer sig, fodbetjente affaldsspande, klemmer der ikke kræver fingerkræfter og vasketøjskurve på hjul - mulighederne er mange – rigtig god fornøjelse med at følge med i denne spændende kategori på rehaps.

 

Du kan enkelt og trygt sælge dine brugte hjælpemidler på rehaps, opret din annonce her