Træning og sport

I denne kategori finder du et bredt udvalg af hjælpemidler og redskaber til udøvelse af diverse sportsgrene, men også de hjælpemidler og redskaber, du kan bruge i hjemmet til træning og genoptræning.

 

Træning og genoptræning 

Udvalget af hjælpemidler og redskaber til hjemmetræning og genoptræning er ganske stort og omfangsrigt, hvorfor det kun er et mindre udvalg af hjælpemidler/redskaber, der nævnes herunder.

Udover de fysiske redskaber, du kan købe til træning, findes der også digitale træningsprogrammer til computer og tablet. Her køber man et abonnement for at tilgå øvelser og træningsprogrammer via en app, som du henter til din PC, tablet eller smartphone.

 

Cykler til hjemmetræning

Motionscykler eller kondicykler som de også kaldes, er nok et af de mest anvendte redskaber til hjemmetræning. Kondicyklerne har den fordel, at de kan bruges af næsten alle, og hvis du har særlige behov, er det som oftest også muligt at finde en kondicykel, der tilgodeser netop dine behov.

Køb en brugt motionscykel til en billig pris på rehaps.dk

 

Træning af styrke

Træningsredskaber til brug i siddende stilling kan fx være håndvægte og forskellige typer af træningselastikker. 

Du kan få vægte til træning, der er udformet som manchetter. Det kan være håndledsmanchetter eller fodmanchetter, der spændes fast til håndleddene eller ankler, og dermed giver din krop ekstra belastning. Benyt dem under en gåtur eller hav dem på under en træningsseance for at styrke dine muskler yderligere eller til at sætte forbrændingen op.

Til træning af arm, skuldre, hænder og fingre findes et stort udvalg af små hjælpemidler, der både styrker og øger bevægeligheden.

 

Træning af balance

Balancebræt, balancetræner, balancepude og vippebræt er nogle af de redskaber, du kan anvende til træning af balancen. De styrker samtidigt muskler og sener i benene. 

Til træning af balance og til udstrækning, kan du bruge store træningsbolde, de findes i forskellige størrelser og du vælger størrelse på bolden ud fra din højde.

 

Træning og bevægelse

Pedalcykler til brug i en seng eller fra en stol kan anvendes til at bevæge såvel arme som ben. 

Armtrænere og bentrænere med elektronisk styring og brugerprogrammer, som kan indgå i et genoptræningsprogram og pedalcykler til brug siddende i en kørestol er blot et lille udvalg af de mange pedaltrænere, der findes på markedet under betegnelser som:

  • Pedaltrænere
  • Pedalcykler
  • Træningspedaler
  • Sofacykel
  • Minimotionscykel
  • Sengecykel
  • Armcykel

 

Sportsudøvelse/idrætsudøvelse

Mere end 400 registrerede klubber har parasport på programmet – og der er muligheder for alle aldersgrupper og plads til alle former for handicap.

Atletik, ridning, svømning, bordtennis, cykling, vintersport og skydning er blot nogle af de mange idrætsgrene, der er mulighed for at dyrke trods fysiske og psykiske skader og handicap.

På rehaps kan du sælge dit brugte parasportsudstyr, opret din annonce her

Med tiden vil der komme et bredt udvalg af udstyr, som du kan købe brugt – tjek rehaps før du køber nyt.