Øvrig træning og behandling

Behandling og træning i hjemmet er en bred betegnelse for et område med et bredt udvalg af hjælpemidler og træningsredskaber til træning af fysiske og mentale færdigheder.

Til træning af de store muskelgrupper finder du fortrinsvis redskaber og udstyr i kategorien træning og sport.

Til finmotorisk træning og træning af kognitive færdigheder kan du finde hjælpemidler og andet udstyr her i kategorien.  Men tjek også kategorien leg og hobby, hvor du finder ting som puslespil og andet, der kategoriseres som legetøj men som også anvendes til træning af finmotorik og kognitive færdigheder.

Til finmotorisk træning af børn og voksne er en del legetøj og forskellige krea ting så som modellervoks, perleplader, fingermaling og lign. både sjove og nemme ting at få fat i – og samtidig hyggelige aktiviteter, der styrker de finmotoriske færdigheder.

Huslige aktiviteter, hvor skære, skrælle, ælte, røre og pensle indgår, kan også bruges om finmotorisk træningsaktivitet, det kunne fx være bagning.

 

Hvor finder du hjælpemidler til kognitiv træning og stimulans?

Velfærdsteknologi og kognitive hjælpemidler er hjælpemidler, der kan understøtte og kompensere, når der er problemener med bl.a. hukommelse, koncentration, sprog, opmærksomhed, sansning, tænkning.

Eksempel herpå kognitive hjælpemidler er:

  • Huske-ur
  • Timertimer
  • Døgnkalender
  • Memoplanner
  • Husketavler
  • Tingfinder
  • Nøglefinder
  • Medicinhusker

Hjælpemidler som henvender sig mennesker med hukommelsesproblemer og/eller problemer med at planlægge og skabe struktu -  finder du i kategorien kalendere og huskesystemer

Er det hjælpemidler der kan kompensere for en dårlig orienterings- og stedsans du søger, er det kategorien lokaliserings-og sporingsudstyr

 

Hjælpemidler til kognitiv stimulans

Det er hjælpemidler som fx benyttes i situationer, hvor der er behov for at skabe ro, mindske negativ adfærd eller øge koncentrationen. Hjælpemidler som mennesker med fremskreden demens, fysisk og psykiske udviklingshæmning eller hjerneskade har stor glæde af.

Hjælpemidler til kognitiv stimulans er eksempelvis robotter og interaktive dyr. PARO robotsæl er et godt eksempel og det samme er en interaktiv demenskat og en socialterapeutisk hund. Men også hjælpemidler med tyngde, som du finder i kategorierne under vægtdyner og sansestimulering, kan i visse situationer anvendes til at skabe ro og tryghed hos brugeren.

Hjælpemidler er, som det fremgår, ikke helt lette at kategorisere. På rehaps har vi valgt en faglig forståelig og let tilgængelig kategorisering, der læner sig op ad den kategorisering som anvendes på Sundhedsstyrelsens Hjælpemiddelbase.

 Men vi kommer ikke uden om, at du kan komme ud for at finde dét hjælpemiddel du søger – i en anden kategori end du havde forventet. Det betyder også at du eksempelvis ikke finde hjælpemidler til dement i én samlet kategori men i stedet i forskellige kategorier efter hjælpemiddelsfunktion.

 

Få nemt et overblik over en hel kategoris varer.

Du kan, om det er en over- eller underkategori hurtigt med et tryk på den ønskede kategori - få et overbliksbillede af alle varer i kategorien.

Overbliksbilleder giver mulighed for hurtigt at se, om der på rehaps findes det hjælpemiddel eller lige den model du søger, og du kan nemt og hurtigt sammenligne priser.

Alternativ til at søge i kategorierne er at søge et produkt frem ved at indtaste betegnelsen eller produktnavnet på det hjælpemiddel du søger - øverst på siden i søgeboksen.

Uanset om det er ordet for en produktgruppe eller det er producentens navn på produktet du skriver i søgeboksen eksempelvis elektronisk kalender eller DoMyDay får du vist en oplistning med billeder af alle de aktive annoncer, hvor ordet du har skrevet indgår i annoncens overskrift eller annoncetekst.